AĞAR: MİLLET SİZİ ÇARESİZLİĞİNDEN İKTİDAR YAPTI - AÖF Online

seçim sonuçları, parti adayı, belediye başkan adayı, yerel seçim, geçmiş seçim sonuçları, il il seçim sonuçları

SON DAKİKA!

AĞAR: MİLLET SİZİ ÇARESİZLİĞİNDEN İKTİDAR YAPTI

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Millet sizi kendi vicdanlarından, kendi sofralarından, kendi çaresizliğinden iktidar yaptı. Siz milletin yanında duracağınıza, gittiniz zengin sofralarında yanaşma olmayı tercih ettiniz'' dedi.
Ağar, partisince Ordu'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Anadolu'da gittikleri her yerde büyük ilgi gördüklerini söyledi.
Milletin parasıyla, milletin gücüyle eline kuvvet geçirenlerin bunu şahsi iktidarları için kullanamayacaklarını belirten Ağar, şöyle konuştu:
''Her gün gazetelerde bir bakanın, bir parti yöneticisinin, bir başkanın yakınları ya belediye ihalelerinin altından çıkıyor ya da devlet ihalelerinin altından çıkıyor. Siyaset yoluyla zenginleşmenin hesabı nasıl sorulacaksa, herkes görecek. Hesap sormak ciddi bir iştir. Hesap sorabilmek için hesap sorulacak durumda olunmaması lazım. Benim söylediklerim birilerinin atıp tuttuğuna benzemez."'
Konuşmasında DYP ve ANAVATAN'ın birleşme sürecine de değinen Ağar, ''Siyasetin kendi sıkıntıları olur. Bugün olmadı, yarın olur. Meydanda, seçimde, listelerde her yerde beraberiz'' dedi.
AK Parti'nin hesap soracakları vaadiyle iktidara geldiğini anlatan Ağar,"Yoksulu, dar gelirliyi, orta halliyi düşünen siyasetin sahibi olamadınız. Millet sizi kendi vicdanlarından, kendi sofralarından, kendi çaresizliğinden iktidar yaptı. Siz milletin yanında duracağınıza, gittiniz zengin sofralarında yanaşma olmayı tercih ettiniz" diye konuştu.
Ağar, cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili olarak da şunları söyledi:
''Gelip bize aday teklif etmediniz. Bizimle gelip bu konularda konuşmadınız. (Adayımız budur, bunu alıp istediğiniz gibi oy verin, bizim istediğimiz gibi...) Niye? Biz parti değil miyiz? Bizim itibarımız yok mu? Biz sizin yedek akçeniz miyiz? Bu ne demokrasi ne de bir dini meseledir.''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü de eleştiren Ağar, ''Biriniz Başbakan, diğeri Dışişleri Bakanı. Türk tarihinde olmadık bir şey oldu. Başına çuval geçirilen asker değil, ikinizin başına geçti. Onu çıkarmayı da Allah bize nasip edecek. Türkiye sınırlarının dışında Türk bayrakları yırtılırken, ikinizin de ağzından kelime çıkmadı. Ermeni soykırım tasarıları birbiri ardına otomatikleşti. Bir tanesinin gücü yetmedi. Kıbrıs'ta da içine düştüğünüz durum ortada'' diye konuştu.

Hiç yorum yok: