LDP - LİBERAL DEMOKRAT PARTİ - AÖF Online

seçim sonuçları, parti adayı, belediye başkan adayı, yerel seçim, geçmiş seçim sonuçları, il il seçim sonuçları

SON DAKİKA!

LDP - LİBERAL DEMOKRAT PARTİ

Liberal Demokrat Parti 28 Temmuz 1994 tarihinde Besim Tibuk^un genel başkanlığında kurulmuştur. LDP^nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde % 0,29 oranında oy almıştır.

Adres:G.M.K. Bulvarı No: 47/4 Demirtepe / ANKARA
Tel: 312.229 15 03 Faks: 312.231 65 92
E-mail:ankara@ldp.org.tr
Web:www.ldp.org.tr


Cem TOKER

1957 yılında İstanbul’da doğdu. Orta öğrenimini İstanbul İngiliz Lisesinde bitiren Cem Toker, yüksek öğrenimini Arizona Üniversitesi Ekonomi Bölümünde tamamladı. Amerika^da Finans sektöründe çalıştı ve uluslararası danışmanlık, rehberlik ve dil hizmetleri veren bir şirket kurdu. 1996 yılında Liberal Demokrat Partiye katıldı. LDP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği, İstanbul İl Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunduktan sonra 20 Haziran 2005 tarihinde Liberal Demokrat Parti Genel Başkanlığına seçildi. Arizona Türk Amerikan Derneği ve Liberal Demokrasi Enstitüsü kurucu üyesidir.

LİBERAL DEMOKRAT PARTİ

Liberal Demokrat Parti 28 Temmuz 1994 tarihinde Besim Tibuk’un genel başkanlığında kuruldu.
Genel Başkan: Cem Toker
Genel Başkan V. : Nizam Kağıtçıbaşı
Genel Başkan Yardımcıları. : Şaban Kalyoncuoğlu, Süleyman S. Satal (Teşkilatlanma), Ayşe Kızılöz (Yerel Yönetimler), Burhan Buladlar (Basın ve Tanıtım), M. Kürşat Çetingöz (Gençlik Kolları), Fahrettin Tanınmış (Seçim İşleri), İlhan Cantürk (Sosyal İlişkiler)
Genel Sekreter: Turgay Davaz
Genel Sekreter Yrd. : Cüneyt Çabuk
Genel Sayman: Ali Külhan
Başkanlık Divanı Üyeleri: Salih Usta, Osman Doğan, Lenmet Derici
Parti Müfettişi: Süleyman Dolgun
MKYK Üyeleri: Emin Can Akçakaya, Fikri Aydın, İsmail Aydın, İhsan Aydın, Mehmet Bilgen, Hakan Cavcav, Münir Güldiren, Memiş Mete, Bülent Özgan, Mücahit Özdamar, Burak Saran, Yakup Şahin, Mahmut Şahin, Yakup Ustabaş, Ahmet Esen Yolaç.

PARTİ PROGRAMINDAN

… Liberal Demokrat Parti devlete değil, devletçiliğe karşıdır

Özenle vurgulamak isteriz ki, Liberal Demokrat Parti devletçilik deyimini, tipik totaliter devletçilik anlamıyla kullanmaktadır. Şöyle ki:

Devlet, belirli bir toprak parçası üzerinde yaşayan bireylerin, asgari müştereklerde birleştiği ve anlaştığı sistemdir. Devlet gücünü, bireyler ve bireylerin oluşturduğu kurumlardan almaktadır.

Devletçilik, devletin bu asli, bu yaşamsal gücünü birey için değil, bireye karşı kullanan bir yönetim anlayışıdır. Bu nedenledir ki, Liberal Demokrat Parti devlete değil, devletçiliğe karşıdır.

Devletçilik yalnız Türkiye’de değil, tüm dünyada gerek ekonomik, gerek sosyal, gerekse kültürel alanlarda iflâs etmiş bir sistemdir

Temel Felsefe ve Öncelikli Amaç

Liberal Demokrat Parti’ nin öncelikli amacı, bu devletçilik aldatmacasını, bireyin ve halkımızın gözleri önüne sermek; bu anlayışın neden olduğu maddi ve manevi kayıpları Türk halkına anlatmaktır.

Liberal Demokrat Parti’ nin bu bağlamda başarısı, halkımızın liberalizmi benimsemesi yolunu açacak ve hareket böylece ivme kazanacaktır. Böylelikle, tarihimizde ilk kez bireyin ve dolayısıyla, halkın iradesinin devlet yönetimine doğrudan yansıması, liberal demokrasi ile gerçekleşmiş olacaktır.

Söz konusu yeniden yapılanma programının temel felsefesi, bireyi devletçiliğe karşı korumak; onu özgür ve rahat bırakarak, inisiyatif sahibi kılmaktır.

Tekrar ediyoruz: Liberal felsefe bireye güvenir, bireye inanır, bireyi özgür kılar, bireyi kayıt altına almaz, bireyden kuşkulanmaz, bireyden korkmaz, bireyin beyanını esas alır. Dolayısıyla, öngörülen sistemde birey siyasi, idari, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda doğrudan söz sahibi olacak, inisiyatifini kullanabilecektir.

Liberal Demokrat Parti için, liberal hareketin demokrasinin kuralları içinde, bireyin ve halkımızın rızası ile, katılımı ile gerçekleştirilmesi, birincil önemi haizdir.

Parti programının tamamını okumak için:
http://www.ldp.org.tr/cozumler.asp?level1=program

MALATYA
1. SEZAİ KARAKUŞ
2. BÜNYAMİN KARABIYIK
3. İZZETTİN SÜRMELİ
4. MUSTAFA FİDAN
5. NACİ KALAYLI
6. BASRİ ÖZBAYRAK
7. HÜSEYİN KAVURGA
8. HAMDİ GEZER
9. RAMAZAN TUTAL

Hiç yorum yok: