GÜL MUHALEFETLE GÖRÜŞÜYOR - AÖF Online

seçim sonuçları, parti adayı, belediye başkan adayı, yerel seçim, geçmiş seçim sonuçları, il il seçim sonuçları

SON DAKİKA!

GÜL MUHALEFETLE GÖRÜŞÜYOR


ResimAK Parti'den cumhurbaşkanı adayı olan Kayseri Milletvekili, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi parti genel merkezinde ziyaret etti.
Gül, yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından MHP Genel Merkezi'nden ayrılırken, gazetecilere ziyaretine ilişkin açıklama yaptı.
Abdullah Gül, konunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Bakanlar Kurulu'nda, daha sonra da parti genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ele alındığını, cumhurbaşkanlığı adaylığının arkadaşlarınca desteklendiğini gördüğünü ifade etti.
Bu doğrultuda bir açıklamada bulunmadan ilk iş olarak siyasi partileri liderleriyle görüşmek üzere randevu talebinde bulunduğunu belirten Gül, şunları söyledi: ''Bugün Sayın Bahçeli ve arkadaşlarını ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundum. Kendilerine ayrıca teşekkür ettim. Çünkü TBMM'nin bütün faaliyetlerine, çalışmalarına katılacaklarını ve aktif olacaklarını daha önceden açıklamışlardı. Seçimlerin neticesinde milletin ortaya koyduğu iradeyi görmemezlikten gelinmeyeceğini kendileri de ifade etmişlerdi. TBMM'de olacaklarını ifade etmişlerdi. Türkiye'nin önünün açık olduğunu ve dolayısıyla demokrasinin çalışması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde TBMM'de olacaklarını ifade etmişlerdi, bildiğiniz gibi. Hem bundan dolayı teşekkür ettim, hem ayrıca şayet TBMM beni cumhurbaşkanı seçerse, nasıl hareket edeceğimle ilgili de kendilerine birazcık bilgi verdim. Gayet yararlı ve verimli bir görüşme oldu. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Gösterdikleri bütün alakadan, destekten dolayı.''
Öte yandan, Abdullah Gül ikinci ziyaretini BBP Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'na yaptı. Gül, Yazıcıoğlu ile TBMM'de saat 12.30'da bir araya geldi.
Abdullah Gül şu sıralarda da DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'le görüşmek üzere parti genel merkezine giriş yaptı.
Bu arada TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ü saat 15.15'te kabul edeceği bildirildi.

BAYKAL'DAN RANDEVU İSTEDİ
Abdullah Gül'ün bugün için CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan randevu istediği, ancak henüz yanıt verilmediği öğrenildi.
Ak Parti MYK'nın dünkü toplantısının ardından Gül'ün randevu talebi CHP'ye iletildi. CHP'den randevu istemine henüz yanıt verilmediği, konunun bugün saat 13.00'de yapılacak Merkez Yönetim Kurulu toplantısında değerlendirileceği ve buna göre yanıt verileceği belirtildi.
Bu arada, Gül'ün adaylığı konusunda AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Baykal, bugün MYK'da konuyu değerlendirdikten sonra gerekli açıklamayı yapacaklarını söyledi. Baykal, ''Şimdiye kadar söylediğimiz her şey ortada'' dedi.

TÜRK: "ÖN YARGIMIZ YOK"
DTP Mardin Milletvekili ve Grup Başkanı Ahmet Türk de ''Hem arkadaşlarımızla hem de sayın Gül'le görüştükten sonra kararımızı vereceğiz ama bir ön yargımız yok'' dedi.
CNN Türk'te konuşan Türk, cumhurbaşkanı seçiminin başından beri bir kişinin eşinin türbanlı olup olmamasının kendileri için çok önemli olmadığını söylediklerini ifade ederek, ''Önemli olan 72 milyonu kucaklayacak bir siyaset anlayışını ortaya çıkarmasıdır'' dedi.

Hiç yorum yok: