Suçlular Sandığa Takıldı - AÖF Online

seçim sonuçları, parti adayı, belediye başkan adayı, yerel seçim, geçmiş seçim sonuçları, il il seçim sonuçları

SON DAKİKA!

Suçlular Sandığa Takıldı

Çeşitli suçlardan arananlar sandık başlarında yakalandılar.

23. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde oy verme işlemleri devam ederken, Tokat'ta, çeşitli suçlardan aranan 47 kişi, oy kullanmak için sandık başına gittiklerinde polis ekiplerince gözaltına alındı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tokat Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suçlardan haklarında yakalama emri bulunan bazı kişilerin oy kullandığı yerleri önceden belirledi.

Bu kişilerin oy kullanacağı okullarda önlem alan polisler, haklarında yakalama emri bulunan 47 kişiyi oy verme işlemlerinin ardından gözaltına aldı.

SAKARYA

Sakarya'nın Hendek ilçesinde yaşlılığı nedeniyle 3. kattaki oy verme yerine çıkamayan bir kadına bina dışında oy kullandıran sandık başkanı, görevden alındı. Alınan bilgiye göre, Hendek Lisesinde oy kullanmaya gelen ve yaşlılığı nedeniyle yürüyemeyen, adı belirlenemeyen kadın, oy vereceği 1016 numaralı sandığın bulunduğu 3. kata çıkamadı.

Bunun üzerine, sandık kurulu başkanı A.T, oy verme işlemini, yaşlı kadının beklediği otomobilin içinde gerçekleştirdi. Zarf mühür ve oy pusulasını kadının yanına getirerek, işlemlerini burada tamamlatan A.T, oy verme işlemini bu şekilde tamamladı. Sandık kurullarında inceleme yapan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Necmi Mengi durumu öğrenince, tutanakla A.T'yi görevinden aldı. A.T'nin yerine bir başka üyeyi görevlendirdi.

İZMİR

İzmir'in Urla ilçesinde, seçim sonuçlarının Urla Hükümet Konağı bahçesine kurulan ekrandan izlenebileceği bildirildi. Urla İlçe Seçim Müdürlüğü ve Urla Belediyesi işbirliği ile Hükümet Konağı bahçesine kurulan gölgelik altındaki perdeye seçim sonuçları projektörle yansıtılacak, kurulacak ses sitemiyle de sandık başkanlarının açıkladığı oy oranlarının, dışarıda bekleyen vatandaşın da duyabileceği belirtildi. İlçe Seçim Müdürü Eşref Sosyal, bu sistemle içerideki karışıklığın azalacağı ve böylelikle sonuçlara daha hızlı ve doğru ulaşabileceğini ifade etti. Urla Belediyesi yetkilileri de, bölgeye akşam saatlerinde vatandaşların sonuçları oturarak izlemesi amacıyla oturma düzeni sağlanacağını ifade ettiler.

AYDIN

Aydın'da, yaşlı ve yatalak kadın, komşularının yardımıyla oturtulduğu sandalyeyle sandık başına götürülerek oy verdi. Orta Mahalle'de yaşayan 79 yaşındaki Ayşe Nişancıoğlu, komşularının yardımıyla sandalyeye oturtularak minibüsle Aydın Efeler İlköğretim Okuluna getirildi. Oy kullanacağı 1278 nolu sandığın okul binasının ikinci katında olması ve sandık görevlilerinin yasak olduğu için okulun girişine gelmemesi üzerine, Ayşe Nişancıoğlu, vatandaşlar tarafından oy kullanacağı sandığa sandalyeyle taşındı.

Hiç yorum yok: