550 vekile yeni hayat - AÖF Online

seçim sonuçları, parti adayı, belediye başkan adayı, yerel seçim, geçmiş seçim sonuçları, il il seçim sonuçları

SON DAKİKA!

550 vekile yeni hayat

Bugün yapılacak seçim sonuçlarının kesinleşmesiyle, yarıya yakını Meclis’le ilk kez tanışacak olan "seçilmiş" için imtiyazlı bir hayat başlıyor. Yeni bir erken seçim olmaz ve referanduma sunulan anayasa değişikliği kabul edilirse, 4 yıl Ankara’da yaşayacak milletvekillerini, VIP ağırlama, sınırsız sağlık hizmeti, dolgun maaş ve prestij bekliyor.

İşte 550 milletvekilini bekleyen yeni hayat:

MAAŞLAR PEŞİN Yemin ederek göreve başlamalarıyla birlikte 3 aylık hizmetleri için 24 bin YTL’lik maaşlarını peşin olarak alacaklar. Emekli olup yeniden seçilenlere, aylık 8 bin YTL’ye ek olarak 3 bin YTL daha ödenecek.

YENİ ODALILAR Meclis Başkanlığı’nın geçen ay temelini attığı hizmet binası tamamlanır tamamlanmaz, şimdikinin 4 katı büyüklüğündeki 40 metrekarelik odalarında özel sekreter ve özel danışmanla çalışacaklar.

OTOMOBİLLİLER 15 kişilik TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, komisyon başkanları ve grup başkanvekillerinin ise özel otomobilleri ve şoförleri olacak.

KORUMALILAR Başbakanlık ve bakanlık binalarındaki geniş ve ferah odalara yerleşecek 25 kişilik kabine üyesi milletvekillerinin özel kalem müdürü, sekreter ve danışman kadrolarının yanı sıra koruma kadroları da bulunacak.

SAĞLIK HİZMETİ TBMM kampusu içinde acil müdahale, tanı ve teşhis yapabilecek tam teşekküllü "mini bir hastane"den yararlanacaklar ve muayene, ameliyat, diş, ilaç dahil her türlü sağlık harcamaları devlet tarafından karşılanacak. Emekli Sandığı’na tabi devlet hastaneleri ile anlaşmalı tüm özel kuruluşlardan eş ve çocuklarıyla birlikte yararlanabilecekler.

VIP GEÇİŞLER Havaalanlarında VIP kullanımından, dinlenme tesislerine kadar pek çok başka imtiyazlar elde edecekler. Milli Saraylar’a bağlı Florya Atatürk Köşkü, Büyükada ve Ankara’daki Anadolu Kulübü, devlet konuk evleri gibi kamu kurum ve kuruluşlarına ait tüm sosyal tesisler, tatil köyleri ve misafirhaneler hizmetlerinde olacak.

ÇAYLAR ŞİRKETTEN Meclis çalışmaları sırasında tükettikleri çay-kahvenin parasını ödemeyecekler. Aylık 1500 YTL’ye kadarlık telefon giderlerini de TBMM karşılayacak.

Hiç yorum yok: