ERDOĞAN: ER MEYDANI MİTİNG MEYDANLARIDIR - AÖF Online

seçim sonuçları, parti adayı, belediye başkan adayı, yerel seçim, geçmiş seçim sonuçları, il il seçim sonuçları

SON DAKİKA!

ERDOĞAN: ER MEYDANI MİTİNG MEYDANLARIDIR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykal ile bir televizyon programında tartışmaya çıkmaması ile ilgili olarak ''TV stüdyosu er meydanı olur mu? Er meydanı miting meydanlarıdır. Çıkarsın miting meydanına orada kilonu görürsün. Merak etme, şurada artık 5 gün kaldı. 5 gün sonra milletimiz, halkımız er meydanında kimin ne yaptığını ortaya koyacak zaten'' dedi.
Erdoğan, NTV'de canlı yayınlanan ''NTV Soruyor Liderler Yanıtlıyor'' programında soruları yanıtladı.
Bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bir televizyonda tartışmaya çıkmamasını, Baykal'ın ''tartışma üslubundan çok uzak bir insan'' olmasına bağlayan Erdoğan, şunları söyledi:
''Bunları biz Parlamento'da da yaşadık. Parlamento'da bile sayın Baykal kürsüye çıktığı zaman tamamen siyasi etik dışına çıkması çok müsait olan birisi, bir anda. Normal ikili şartlardaki ikili görüşme üslubuyla, normal herhangi bir resepsiyonda şurada burada farklı ama oralarda çok çok farklı...
Sayın Baykal, hep krizden nemalanan, nemalanmak isteyen birisi. Yoksa milletin, halkın, cumhurun kendisine vereceği bir makama hazırlanan birisi değil. İşte bu üslubu nedeniyle. Ben bir kere kendisiyle beraber çıktım. Ama bu süre içerisinde maalesef yaşadıklarımız tekrar çıkmamayı gerektirdi.''
Deniz Baykal'ın ''Er meydanı'' ilanına atıfta bulunan Erdoğan, ''TV stüdyosu er meydanı olur mu? Er meydanı miting meydanlarıdır. Çıkarsın miting meydanına orada kilonu görürsün. Merak etme, şurada artık 5 gün kaldı. 5 gün sonra milletimiz, halkımız er meydanında kimin ne yaptığını ortaya koyacak zaten'' dedi.
Erdoğan, ''Siyasette 70 yaş sizin için sınır mıdır?'' sorusuna, ''70 yaş meselesi şuradan kaynaklanıyor. Ben, yani yaşı 70'e dayanmış bir insandan biz olgunluk beklerken bu tür yollara tevessül etmesi bizi üzmektedir, biz bunu ifade ettik. Yoksa öyle hakaret, böyle bir şey söz konusu değil'' karşılığını verdi.
Erdoğan, ''Oğlunuzun burslu okuması ama ona rağmen şimdi çok volümlü bir iş yapması. Gemi alması mesela. Sizin ortalama bütçeye sahip olduğunuzu düşünürsek gemi de bayağı para?'' sözleri üzerine, ''Şimdi gemi var gemicik var. Bir de bunun sıfırı var, eskisi var. Siz kalkar 15-16-17 yaşında bir gemi alır, bu gemide küçük bir, yani o gemiciklerden olursa ve bunun ödeme koşulları da gayet iyi olursa, kredi sistemi filan gayet iyi olursa, hatta kendi kendini ödeyebilecek noktada olursa niye alınmasın? Kalkar 300, 400, 500 bin dolar peşinatla bir gemi alabiliyor, ondan sonra da bu gemi, taksitlerini kendisi ödeyebiliyorsa bunu yapabilirsiniz'' dedi.
Erdoğan, ''Sayın Cumhurbaşkanı ile tarafsız olmaması hasebiyle verimli bir çalışma yapamadığınızı mı düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine, yüzde 100 verimli çalışma yapamadıklarını, bazı konularda mutabık kalamadıklarını kaydetti.

Hiç yorum yok: