GÜNDEM - AÖF Online

seçim sonuçları, parti adayı, belediye başkan adayı, yerel seçim, geçmiş seçim sonuçları, il il seçim sonuçları

SON DAKİKA!

GÜNDEM

1- Yüksek Askeri Şura, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda toplanacak.
- Şura üyeleri, 4 Ağustos'a kadar sürecek Yüksek Askeri Şura'nın ilk gününde Anıtkabir'i ziyaret edecek.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

3- Eski Genelkurmay Başkanı, emekli orgeneral Hilmi Özkök'ün AA'ya demeci:
-''(Kuzey Irak meselesiyle ilgili) Tabii ki, kendime göre düşüncelerim vardır ama insanlar bütün bilgilere vakıf olarak bir değerlendirme yaparsa o daha doğru olur. Genel prensip olarak söyleyeceğim; politikalar daima gözden geçirilmelidir, hep masa üzerinde olmalıdır.''
- ''Korkanlar Nutuk'u okusun dedim. Ne şartlarda neler yaratmış bir ulusun ahvadıyız, ruhumuzu bir korku sarmamalı.''
- ''Ben korkmadım şimdiye kadar. Beni tanıyanlar, izleyenler bilirler, her şeyi açıkça söyledim. Kızanım da çok, sevenim de çok oldu.''

4- Temmuz ayı ihracat rakamları, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, İstanbul'da basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak.
- Toplantıya, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de katılacak.

5- Genel seçimin ardından...
- İl seçim kurullarından mazbatalarını alan milletvekilleri, TBMM'de kayıt yaptırmayı sürdürüyor.
- 23. Dönem milletvekillerinin odaları, TBMM Geçici Başkanlık Divanı'nda yapılacak kura çekimiyle belirlenecek. (Saat: 14.00)

6- DSP Genel Başkan Zeki Sezer, DSP Parti Okulu'nda ''Güncel Siyaset'' konusunda konuşacak.

7- Adli ve idari yargıda 36 gün sürecek adli tatil başlıyor.

8- İzmir Ziraat Odası Koordinasyon Kurulu toplantısı yapılacak.

9- Bayburt Dede Korkut 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başlayacak

10- ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Orta Doğu turunun ilk durağı olan Cidde'den ayrılarak öğleden sonra Kudüs'e geçecek.
- Aralarında Devlet Başkanı Şimon Peres'in de bulunduğu üst düzey İsrailli yetkililerle biraraya gelecek olan Rice, daha sonra Ramallah'a geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la buluşacak.

11- KKTC'de, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın 31'inci, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın 49'uncu ve Kıbrıs'ın fethinin 436'ıncı yıldönümü, Toplumsal Direniş Bayramı olarak kutlanıyor.

12- Türkiye susuzluk endişesi yaşarken...
-Yaşanan kuraklık nedeniyle Ankara'da kesintili, İstanbul'da tasarruflu günler başlarken Adana, musluk suyunda daha yüksek kalite arayışında.
- Büyükşehir Belediye Başkanı Durak:
''100 yıl yetecek su rezervine sahibiz. Ankara ve İstanbul'a suyu şişeleyip satmayı düşünüyoruz.''
-''İhtiyacı bıraktık, lükse bakıyoruz. 45 dereceye ulaşan hava sıcaklığında, çeşmelerden 15 derece soğuklukta su akıyor.''

13- Elektriği fazla tüketen klimalar pazardan çekilecek...
- Elektrik dağıtım sistemine ve çevreye verdiği zararların önlenmesi için düşük kaliteli ve çok enerji harcayan klimaların iç pazardan çekilmesine dönük çalışma başlatıldı.
- Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı tebliğ taslağına göre, 1 Ocak 2008'den itibaren ''A'' , ''B'' ve ''C'', 2009'dan itibaren de ''A'' ve ''B'' sınıfı dışında klimalar iç pazarda satılamayacak.

14- Hatalı sürücüler kameradan kaçamadı...
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce 5 kavşağa yerleştirilen kameralar aracılığıyla 3,5 ay içinde kırmızı ışık ve emniyet şeridi ihlali yapan 34 bin 369 sürücüye 3 milyon 711 bin 852 YTL para cezası kesildi.
- Cezalar, sürücülerin adreslerine gönderildi.
- Kamera yerleştirilen kavşak sayısı, yıl sonuna kadar 100'e çıkartılacak.

15- Beşiktaş, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Moldova temsilcisi Sheriff ile BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

16- 47. Uluslararası Futbol Hakem Semineri, Sheraton Oteli'nde başlayacak.

17- (A) Milli Bayan Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası Finalleri hazırlıklarına Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapacağı antrenmanla başlayacak.

18- Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde Samandıra Tesisleri'nde, Türk Telekom Lig A takımlarından Kocaelispor ile özel maç yapacak.

Hiç yorum yok: