60. HÜKÜMET İÇİN SÜREÇ BAŞLADI - AÖF Online

seçim sonuçları, parti adayı, belediye başkan adayı, yerel seçim, geçmiş seçim sonuçları, il il seçim sonuçları

SON DAKİKA!

60. HÜKÜMET İÇİN SÜREÇ BAŞLADI

ResimANKARA - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, AK Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan'ı, 60. Hükümet'i kurmakla görevlendirdi. Erdoğan, görevlendirmenin ardından Çankaya Köşkü'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Anayasal takvim süreci içerisinde önce çalışmalarımızı yaparak bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğim'' dedi.

"TAKVİME DİKKAT EDECEĞİM"
Resim"Yeni kabineyi Sayın Sezer'e mi sunacaksınız, yeni cumhurbaşkanının seçilmesini mi bekleyeceksiniz?" sorusuna Erdoğan, "Hepsinin ayrı ayrı anayasal takvimi var. Bu takvim içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Çalışmalarımızı istişareye, müzakereye dayalı olarak yürüteceğim ve anayasal takvimi kullanmaya dikkat edeceğim" yanıtını verdi.
Cumhurbaşkanı seçimi ve güven oylaması konusunda muhalefetle bir temasının olup olmayacağı sorusu üzerine Erdoğan, "Bazı liderleri telefonla aradım. Her zaman irtibat halinde olmak isterim. Tabii her attığımız adımda da her konuyu da görüşmek şartta değil. Bu bakımdan hassasiyetim dayanışmaya dayalıdır. Bundan sonraki süreçte de dikkat edeceğim. Ama bu yüzde yüz her konuda olur diye de bir kaide yok" dedi.
Erdoğan, "45 günlük süreyi sonuna kadar bekleyecek misiniz?" sorusu üzerine, "Bir takvim kullanılacak dendiği anda bu illa 45 günün sonuna kadar diye olmaz. Bakın bizim bu arada Meclis Başkanlığı seçimimiz var, Meclis Başkanlık Divanının oluşması var, cumhurbaşkanlığı var, hükümeti kurma durumu var. Hepsi de şu anda iç içe geçmiş buradaki önceliği arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Ona göre de adımımızı atacağız'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Muhalefet turu bekleyelim mi?'' sorusuna Erdoğan, ''Meclis oluşsun ondan sonra bu olabilir'' karşılığını verdi.

Erdoğan, Meclis başkanı seçimine ilişkin bir başka soruyu yanıtlarken de Çarşamba günü partisinin TBMM Grubu'nu toplayacağını bildirdi.

Hiç yorum yok: