TÜRKİYE YARIN SANDIK BAŞINDA... - AÖF Online

seçim sonuçları, parti adayı, belediye başkan adayı, yerel seçim, geçmiş seçim sonuçları, il il seçim sonuçları

SON DAKİKA!

TÜRKİYE YARIN SANDIK BAŞINDA...

Türkiye, yarın 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gidecek. 42 milyon 533 bin 41 seçmen, 158 bin 700 sandıkta oy kullanacak. Seçime 14 siyasi parti katılacak. 85 seçim bölgesinin bulunduğu seçimde, 699'u bağımsız, toplam 7394 aday yarışacak.
Vatandaşlar, seçmen bilgi kağıtları ve geçerli kimlik belgeleriyle oyunu verecek. Seçmen kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, geçerli kimlik belgeleriyle oy verebilecekler.
Seçmenler, YSK'nın ''www.ysk.gov.tr'' internet sitesinden hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.
Oy verme, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde 07.00-16.00 saatleri arasında, bu illerin dışında kalan diğer illerde ise 08.00-17.00 saatleri arasında yapılacak.
Gebeler, hastalar, özürlüler ve yaşlılar sırada bekletilmeden oylarını kullanabilecek. Mükerrer oy kullanımını önlemek için oyunu kullananların sol işaret parmağı çıkmayan boya ile boyanacak.

SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI
Bugün saat 18.00'de başlayan seçim propagandalarına uygulanan yayın yasağı yarın saat 21.00'de sona erecek.
Milletvekili seçiminin yapılacağı yarın sabah saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılmayacak, içkili yerlerde umumi mahallerde alkollü içki verilmeyecek, içilmesi yasak olacak. Oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebilecek.
Yarın sabah saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse silah taşıyamayacak.
Seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorumlara ilişkin yayınlar yarın saat 21.00'den sonra serbest olacak.

"TÜM SEÇMENLERİ OY VERMEYE ÇAĞIRIYORUM"
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, seçime her yönüyle hazır olduklarını belirterek, tüm seçmenleri oy vermeye çağırdı. Yeni Meclis'in seçim yasalarını çağın gereklerine göre yenilemesi gerektiğini vurgulayan Aydın, ''Artık elektronik oylamaya geçilmeli ve parmak boyamaya son verilmeli'' dedi.

Hiç yorum yok: