"GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI" - AÖF Online

seçim sonuçları, parti adayı, belediye başkan adayı, yerel seçim, geçmiş seçim sonuçları, il il seçim sonuçları

SON DAKİKA!

"GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI"

İçişleri Bakanı Osman Güneş, oy verme saatinin başlamasıyla birlikte yurt genelinde önemli bir olay yaşanmadığını belirterek, ''Bundaki en önemli neden milletimizin engin sağduyusudur. Güvenlik güçlerimiz yurt genelinde her türlü tedbiri almıştır'' dedi.
Güneş, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde kurulan ''seçim harekat merkezi''ni ziyaret ederek, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'dan bilgi aldı.
'Ülke genelinde bizi sıkıntıya sokacak, hamdolsun, önemli bir olay meydana gelmedi'' diyen Güneş, '
İllerde kurulan seçim harekat merkezlerinin Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na bilgi aktardığını, bu bilgilerin İçişleri Bakanlığı'nda oluşturulan ve bir müsteşar yardımcısının başkanlığında çalışan ''Seçim Harekat Merkezi''nde toplandığını belirten Güneş, herhangi bir sorun çıkması durumunda kendisine kadar bilgi akışının sağlandığını, sorunların ilgili merkezlere de iletildiğini söyledi. Güneş, güvenlik güçlerinin görevinin en son sandığın ilgili seçim kuruluna teslim edilinceye kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Köksal, ''seçim harekat merkezleri''nin seçim sonuçlarıyla herhangi bir çalışmasının olmadığını, sadece meydana gelebilecek olaylar ile ilgili olarak görev yaptıklarını kaydetti.
Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki Seçim Harekat Merkezi'nde Güvenlik Daire Başkanı İsmail Çalışkan'ın başkanlığında 15 kişi görev yapıyor.

Hiç yorum yok: