Son Söz Halkın - AÖF Online

seçim sonuçları, parti adayı, belediye başkan adayı, yerel seçim, geçmiş seçim sonuçları, il il seçim sonuçları

SON DAKİKA!

Son Söz Halkın

23. Dönem milletvekili seçimi için oy verme işlemi başladı. Oy verme işlemi, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde, saat 07.00 itibariyle başladı. Bu illerde oy kullanma, saat 16.00'da sona erecek.
Bu iller dışında kalan diğer illerde ise 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanılacak.

CUMHURBAŞKANI SEZER OYUNU KULLANDI

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, milletvekili genel seçimlerinde oyunu, Ahmet Andiçen İlköğretim Okulunda 2073 Numaralı sandıkta kullandı.

Çankaya Birlik Mahallesindeki Ahmet Andiçen İlköğretim Okuluna saat 9.00'da sivil plakalı bir araç ile gelen Cumhurbaşkanı Sezer, eşi Semra Sezer ile okulun ikinci katındaki 2073 Numaralı sandığa gitti.

Görevlilere Anayasa Mahkemesi tanıtım kartını veren Cumhurbaşkanı Sezer, oyunu atarken ısrar üzerine gazetecilere görüntü verdi.

Soru üzerine, seçimin demokrasinin gereği olduğunu belirten Sezer, “Ulusumuz, ülkemiz, Türkiye için hayırlı olsun” dedi.

Sezer ve eşi okuldan ayrılırken, bazı vatandaşlarla da ayaküstü sohbet etti. Vatandaşların alkışları arasında okuldan ayrılan Sezer, gazetecilere oylarını kullanıp kullanmadıklarını sordu.

OY VERME İŞLEMİ 17.00'DE BİTECEK

Vatandaşlar, seçmen bilgi kağıtları ve geçerli kimlik belgeleriyle oyunu verecek.
Seçimde 42 milyon 533 bin 41 seçmen, 158 bin 700 sandıkta oy kullanacak.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul'u 3, Ankara'yı 2, İzmir'i 2 seçim çevresine ayırdı. Böylece, Türkiye genelinde 85 seçim çevresi oluştu.
Seçime, 14 siyasi parti ve bağımsızlar katılıyor.

Çekilen kura sonucu siyasi partiler, birleşik oy pusulasında sırasıyla Aydınlık Türkiye Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Saadet Partisi, İşçi Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Genç Parti, Demokrat Parti, Liberal Demokrat Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Emek Partisi ve Türkiye Komünist Partisi olarak yer alacak.

Türkiye'de ilk kez bağımsız adayların isimleri de birleşik oy pusulasında bulunacak. Pusulaların üst bölümünde siyasi partilere, alt ve yan bölümlerinde bağımsız adayların isimlerine yer verildi.
Bağımsız adayların da oy pusulasında yer alması, bazı siyasi partilerin bazı seçim çevrelerinde seçime girmemesi nedeniyle 85 seçim çevresi için farklı oy pusulası bastırıldı.
Bağımsız aday sayısı fazla olan illerde büyük zarflar, diğer illerde normal boyuttaki zarflar kullanılacak

Hiç yorum yok: