SEZER: "AKP DÖNEMİNDE KIBRIS DAVASI MEVZİ KAYBETTİ" - AÖF Online

seçim sonuçları, parti adayı, belediye başkan adayı, yerel seçim, geçmiş seçim sonuçları, il il seçim sonuçları

SON DAKİKA!

SEZER: "AKP DÖNEMİNDE KIBRIS DAVASI MEVZİ KAYBETTİ"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, AK Parti döneminde Kıbrıs davasının mevzi kaybettiğini ifade ederek, ''Demek ki bu hükümet, bu konuda yeteri kadar duyarlı değil. AKP'nin olmadığı bir hükümet, önümüzdeki dönemde Kıbrıs davası için çok daha avantajlı olacaktır'' dedi.
KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Tamer Gazioğlu ve beraberindeki Kıbrıslı gaziler, DSP Genel Başkanı Sezer'i parti genel merkezinde ziyaret etti.
''Bülent Ecevit'siz ilk 20 Temmuz'u kutlayacağız'' diye konuşan Sezer, Avrupa Birliği'nin adada yanlış politikalar uyguladığını belirtti. AB'nin, Kıbrıs Rum kesimini birliğe alarak hata yaptığını ve bundan dolayı pişman olduğunu ifade eden Sezer, ''Annan Planı oylamasında mızıkçılık yapanların Rumlar olmasına karşın adaya yönelik izolasyonların kaldırılmaması, planın çözüm değil başka şeyler olduğunu gösteriyor'' diye konuştu.
Sezer, bir gazetecinin ''Türkiye'deki seçim, Kıbrıs'taki politik ve siyasi hayatı nasıl etkiler?'' sorusunu yanıtlarken, seçimin etkilerinin Kıbrıs'ta görülebileceğini söyledi. kaydetti.

Hiç yorum yok: