GÜNDEM - AÖF Online

seçim sonuçları, parti adayı, belediye başkan adayı, yerel seçim, geçmiş seçim sonuçları, il il seçim sonuçları

SON DAKİKA!

GÜNDEM

1- TBMM, 24. başkanını seçecek.
- Meclis Genel Kurulu'ndaki başkanlık seçiminde AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay ve Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç yarışacak.

- TBMM Başkanlığı için aday gösterilen AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, DSP, CHP ve DTP yöneticilerini parti genel merkezlerinde, MHP yöneticilerini de TBMM'de ziyaret ederek destek isteyecek.

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç'ı konfederasyon genel merkezinde ziyaret edecek.

3-Siyasi Partilerden...

- DTP'nin TBMM Grup Başkanvekilleri ve grup yönetimi, parti genel merkezindeki toplantıda belirlenecek.
- Anavatan Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) parti genel merkezinde toplanacak.
4- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuraklıktan kaynaklanan zararların ayrıntılarını ve yapılması gerekenleri Ankara'da basın toplantısıyla açıklayacak.

5- Hava-İş'in, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldığı THY ve THY Teknik AŞ'de başlatılan grev oylaması sona erecek.
6- Sümer Holding AŞ'ye ait Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi Sarmısaklı Çiftliği mevkindeki 71 ayrı parselde bulunan toplam 17 milyon 619 bin 347,35 metrekarelik taşınmazın özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yapılacak.
7- Toplantı...Tören...Festival....
- İzmir'de Güney Deniz Saha Komutanlığında devir teslim töreni yapılacak.
- Tunceli'de düzenlenen ''7. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'', festival meşalesinin yakılmasıyla başlayacak.
- Turkcell'in ikinci çeyrek finansal sonuçlarıyla birlikte 2007 yılının ilk 6 ayını ve yıl sonu hedeflerini paylaşmak üzere, Genel Müdür Süreyya Ciliv'in de katılımıyla basın toplantısı yapılacak.
8- Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) ''200 YTL taksitli konuta'' başvuru kolaylığı.

- Alt gelir grubuna yönelik konutlarda, başvuru için azami gelir sınırı, 840 YTL'den 1090 YTL'ye yükseltildi.

9- Okullardaki teknolojik altyapı...
-Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk:
- ''İlköğretim okulu öğrencilerinin yüzde 85'ine, orta öğretim okulu öğrencilerinin ise yüzde 95'ine internet ulaşmış durumda.''
- ''Şu anda bilgisayar sınıfı olmayan okul yok.''

10- Uzmanından doğru su kullanımı önerileri...
- İTÜ İnşaat Fakültesi Hidrolik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Avcı: ''Bütün sektörler aynı kalitede su kullanmamalı.''
- ''Hem içeceksiniz hem sanayide soğutma suyu olarak kullanacaksınız hem de otoyolların kenarındaki dikmiş olduğunuz zakkum ağaçlarını şebeke suyu ile sulayacaksınız. Bu, yanlış.''
- ''Sanayi sektörü denize yöneldi, denizden suyu almak suretiyle arıtıp kullanmaya başladı. Çünkü geleceğini karanlık görüyor.''
11- Araç muayenede yetki devri için geri sayım başladı...

- Araç muayene istasyonlarında, imtiyaz sözleşmesinin önümüzdeki hafta imzalanması bekleniyor.

- Sözleşmenin imzalanması ile yetki devri gerçekleşecek.
- Devrin ardından, ihaleyi kazanan Doğuş-Akfen-TÜV Süd Konsorsiyumu, 20 yıllığına araç muayene istasyonlarının yeni işleticisi olacak.
12- Tarihi surlar, mikro krediyle yaşamlarını değiştirmeyi başaran kadınların öyküsüne tanıklık ediyor.
- Diyarbakır'da yoksul kadınların kendi işlerini kurarak aile bütçesine katkıda bulunmaları amacıyla başlatılan ''mikro kredi projesi'', binlerce kadının yaşamına yeni bir pencere açtı.
- Dondurmacılıktan bisiklet kiralamaya, kuaförlükten hayvancılığa kadar 70 iş kolunda kredi kullanarak işini kuran binlerce kadından 17'si, el işlerini Diyarbakır surlarında açılan ''mikro kredi çarşısı''nda görücüye çıkardı.
13- 23. Avrupa Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerinde 2. tur (E) Grubu'nda Türkiye, 3. ve son maçını Estonya ile yapacak.

14- İtalya'da düzenlenen Sualtı Sporları Dünya Şampiyonası'nda ikinci kez Dünya Şampiyonu olan Dünya Serbest dalış rekortmeni yüzücü Devrim Cenk Ulusoy ile sponsoru Akçansa firmasının genel müdürü Mehmet Göçmen, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent Sosyal Tesisleri'nde basın toplantısı yapacak.

- Ulusoy, TSYD Havuzu'nda gösteri de gerçekleştirecek.

15- Çaykur Rizespor Kulübü yöneticileri ve futbol takımı teknik heyetinin de katılımıyla The Plaza Otel'deki basın toplantısının ardından, bu sezon transfer edilen futbolcular için toplu imza töreni yapılacak.

16- Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunda İstanbul'da oynanacak maçlarda alınacak güvenlik önlemlerinin görüşüleceği İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı, Vali Yardımcısı Ergun Güngör başkanlığında, İstanbul Valiliği'nde yapılacak.

17- Futbolda 75 günlük hasret bitiyor...

- Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonu, yarın İstanbul'da, ligin yeni takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile son şampiyon Fenerbahçe arasındaki karşılaşmayla başlayacak.
- Ligde ilk yarı 23 Aralık'ta sona erecek. İkinci yarı 11 Ocak'ta başlayıp, sezon 11 Mayıs'ta tamamlanacak.
- Sezonun ilk derbisinde 7. haftada Galatasaray ile Beşiktaş, Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaşacak.
18- Sezon, puan kayıplarıyla başlıyor...

- Turkcell Süper Lig'de son 10 sezondaki açılış maçlarında ''Üç Büyükler'' umduğunu bulamadı.
- Ligin son 10 sezonundaki açılış maçlarından 6'sı berabere sonuçlanırken, ''Üç Büyükler'' sadece 2 kez galip geldi, 2 kez de yenildi.
- Son 3 sezondaki açılış maçları berabere bitti.
- Fenerbahçe, son 10 sezonda yaptığı 5 açılış maçından sadece 1'ini kazanırken, 4 kez berabere kaldı.

Hiç yorum yok: