"SEZER SİYASETTEN UZAK KALACAK" - AÖF Online

seçim sonuçları, parti adayı, belediye başkan adayı, yerel seçim, geçmiş seçim sonuçları, il il seçim sonuçları

SON DAKİKA!

"SEZER SİYASETTEN UZAK KALACAK"

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, görev süresinin dolmasının ardından "siyasetten uzak kalacağı" bildirildi.
Cumhurbaşkanı Sezer, Divriği Kültür Vakfı Başkanı Arif Ali Atay ve beraberindeki heyeti kabul etti. Atay, Çankaya Köşkü'nden ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine, ''Sayın Cumhurbaşkanımız ileriye dönük çok iyi temennilerde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti'nin önümüzdeki süreç içinde yeni bir cumhurbaşkanına kavuşacağını ve bu konuda herkesin pozitif düşünmesini istedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin çok güçlü olduğunu, hiçbir zaman günlük, anlık söylemlerle değişmeyecek kadar güçlü bir devlet olduğunu söyleyerek, bize moral verdi'' dedi.
''Cumhurbaşkanını yeni Meclis'in seçip seçemeyeceği konusunda ne söyledi?'' sorusu üzerine ise Atay, ''Türkiye'de cumhurbaşkanlığının 5 artı 5 değil, 7 yıl olmasının çok daha uygun olabileceğini söyledi. Çünkü, daha efektif, daha verimli olabileceği sürenin 7 yıl olduğunu ifade etti. 'Mümkünse 7 yıl olmalı' dedi'' bilgisini verdi.
Atay, Meclis içinden ya da dışından bir cumhurbaşkanı adayı konusunda bir fikir beyan edip etmediğinin sorulması üzerine de, ''Sayın Cumhurbaşkanımız, 'dışardan da olabilir, içerden de olabilir. Önemli olan Atatürk'ün ilkelerine bağlı, Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı olması konusudur' dedi'' karşılığını verdi.
Sezer, Tokat Turhal Ulutepe Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Çelik ve beraberindeki heyeti de kabul etti. Çelik, kabulden ayrılırken, Cumhurbaşkanı Sezer'den görevinin bitiminde siyasete devam etmesini istediklerini, ancak Sezer'in ''siyasetten kesinlikle uzak olacağını'' söylediğini bildirdi.

Hiç yorum yok: