EMEP - EMEĞİN PARTİSİ - AÖF Online

seçim sonuçları, parti adayı, belediye başkan adayı, yerel seçim, geçmiş seçim sonuçları, il il seçim sonuçları

SON DAKİKA!

EMEP - EMEĞİN PARTİSİ

seçim

GENEL BAŞKAN: Abdullah Levent Tüzel

PARTİ PROGRAMINDAN BAZI BAŞLIKLAR EMEK PARTİSİ’NİN PROGRAMI VE HEDEFLERİ

İnsanlığın, sınıfsız sömürüsüz bir dünyada kardeşçe ve özgürce yaşamasını amaçlayan Emek Partisi’nin yakın hedefi; emperyalizm, tekelci kapitalizm ve yarı feodal kalıntıların tasfiye edilmesidir. Bağımsız ve Demokratik Türkiye’nin yaratılmasının tek yolu budur. Bunun için, EMEP, demokratik bir halk iktidarının kurulmasını zorunlu görür. Bu nedenle, EMEP, işçileri, emekçileri, ezilen milyonları; demokratik halk iktidarının kurulmasıyla kalıcı hale gelebilecek, aşağıdaki talepler için mücadeleye çağırır: A) Politik alanda: 1) Türkiye’yi emperyalizme ve uluslararası sermayeye bağlayan bütün ekonomik, askeri ve siyasi bağımlılık ilişkilerine son verilecektir.
Türkiye’nin bağımsızlığını ortadan kaldırdıkları gibi bölge ülkelerini de tehdit eden ABD üsleri ve Çekiç Güç türü askeri birlikler, ülkeden çıkarılacaktır.
Emperyalistlerle yapılmış ikili ya da çok taraflı bütün gizli anlaşmalar açıklanacak ve iptal edilecek; NATO’dan ve Avrupa Birliği’nden çıkılacaktır. 2) Bütün diğer ülkelerle, iç işlerine karışmama, toprak bütünlüğüne saygı, barış içinde bir arada yaşama ve karşılıklı saldırmazlık temeline dayalı ilişkiler geliştirilecektir.
Emperyalizme karşı mücadele eden halklar ve demokratik ülkeler ile dayanışma, antiemperyalizm ve barış, dış politikanın temelleri olacaktır.
Silahlanma harcamalarının arttırılmasına, kimyasal ve nükleer silahlanmaya ve bölgesel askeri bloklaşmalara karşı olan barışçı bir dış politika izlenecek; savaş kışkırtıcılığı yasaklanacaktır. 3) 12 Eylül Anayasası ile anti demokratik yasalar ve bunlara dayanan bütün kurum ve aygıtlar kaldırılacaktır.
Egemenliğin ve iktidarın halka verilmesini güvenceye alan demokratik bir anayasa yapılacaktır.
Fabrikalarda, işyerlerinde, yerleşim alanlarında ve toplumsal örgütlerde örgütlenmiş iktidar organlarına dayanan demokratik bir halk devleti kurulacaktır.
İktidarın bu örgütlenmesi, başka bir iktidar organına olanak tanımayacak ve gerektiğinde seçmenlerin temsilcilerini görevden alabilmesini ilke edinecektir. 4) Halkın egemenliği önünde engel oluşturan gizli ve açık, askeri ve sivil bütün organ ve örgütler fesh edilecektir; örtülü ödenekler yasaklanacak ve ordu halka dayalı olarak demokratikleştirilecektir. 5) Halk sınıf ve tabakalarının sendikal ve siyasal mücadele ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki bütün yasal ve kurumsal engeller kaldırılacaktır.
Sendikasızlaştırma girişimleri ve lokavt yasaklanacak; bütün emekçilere koşulsuz toplusözleşme, grev, hak grevi, dayanışma grevi, genel grev ve siyasal grev hakkı tanınacaktır. 6) Gerici ve faşist örgütlenme yasaklanacak; halkın özgürlüğü, ülke içi ve dışından gelebilecek darbe tehditleri ve provokasyonlara karşı güvenceye alınacaktır.
Halk düşmanlarını dışta tutan genel af çıkarılacaktır. 7) Kürt sorunu demokratik ve halkçı biçimde çözülecektir. Belediyeler, spekülasyon, rant, rüşvet ve adam kayırma merkezleri olmaktan kurtarılacaktır.
Yerel yönetimler, halk yönetiminin birimleri olarak güçlendirilecek; her türden sosyal hizmetin halk denetiminde yürütülmesinin organları olarak örgütlenecektir.
Bütün yerel yönetimler, üretim birimlerinde, mahallelerde, semtlerde ve en küçük yerleşim birimlerinde örgütlenmiş halk meclislerinin denetimi altına alınacaktır. B) Ekonomik ve sosyal alanda: 1) Emperyalist tekellere, Gümrük Birliği’ne, IMF ve Dünya Bankası’na verilmiş ekonomik imtiyazlar kaldırılacak; emperyalist borç ödemeleri durdurulacak ve iptal edilecektir.
Özelleştirme ve işletme tasfiyeleri durdurularak, başta sanayi, dış ticaret, bankacılık, madencilik, tarım, ulaştırma ve haberleşme sektörleri olmak üzere, emperyalistlerin ve işbirlikçilerin elinde bulunan tüm işletmeler ulusallaştırılarak, işçi denetimine ve halkın yönetimine verilecektir.
Yeraltı ve yerüstü zenginlikleri ulusallaştırılacaktır.
Tarımda devlet çiftlikleri ve büyük kapitalist işletmeler, işçi denetimi ve halkın yönetimi altındaki kolektif çiftlikler olarak işletilecektir.
Yarı feodal topraklar köylü birliklerine devredilerek, kooperatifler kurulması teşvik edilecektir. 2) Bütün ücretli işçiler için dört kişilik bir ailenin ihtiyaçları üzerinden hesaplanan genel asgari ücret tespit edilecektir.
Zorunlu mesailer yasaklanacak; ücretlerde indirime gidilmeksizin, iş gününün sekiz ve iş haftasının 40 saatin altına indirilmesi sağlanacaktır.
İşçi sınıfının kazanımlarını yok eden ve sömürüyü yoğunlaştıran “esnek çalışma”ya kesinlikle son verilecek; hür türlü angarya ve ücretsiz izin uygulaması yasaklanacaktır.
Cinsiyet ve yaş durumundan bağımsız olarak, eşit işe eşit ücret kuralı uygulanacaktır.
Taşeron işçilik, işten atma, hak gaspı yasaklanacaktır.
İşsizlik önlenecek ve iş güvencesi sağlanacaktır.
Sigorta özelleştirilmeleri durdurulacaktır; katılım payı olmadan işsizlik, yaşlılık ve genel sağlık sigortası getirilecektir.
Sendikasız, sigortasız işçi çalıştırma yasaklanacaktır.
İşyeri disiplin kurullarını işçiden yana değiştiren, kazanılmış hakları koruyan, iş koşullarının iyileştirilmesini ve sigorta sistemini güvenceye alan yeni bir iş yasası yapılacaktır. 3) Kamu emekçilerine adil bir ücret sistemi getirilecek; sendika, toplusözleşme ve grev hakkı tanınacaktır.
Sürgün ve kıyımlar durdurularak, muhataplarının bütün zararları tazmin edilecektir.
Gizli sicil sistemi ve keyfi despotik atama ve terfi sistemi kaldırılacaktır.
İş yaşamı demokratikleştirilecek; kamu emekçilerine kamu kurumlarında hizmetlerin planlanması ve yürütülmesinde söz ve karar hakkı ile yöneticilerini seçme ve geri alma hakkı tanınacak, kamu emekçileri üzerindeki siyasi yasaklar kaldırılacak ve siyasal mücadele özgürlüğü tanınacaktır. 4) Köylünün, bankacı ve tefecilere olan borçları iptal edilecektir.
Topraklar üzerindeki her türden ipotek kaldırılacak, uluslararası ve yerli tekellerin köylülük üzerindeki sömürü ve baskısı kırılacaktır.
Küçük üretici ve az topraklı köylüye ucuz kredi desteği sağlanacaktır.
Kota sistemi kaldırılacak, tarım ve hayvancılık ürünlerinin ithalatı yasaklanacaktır. o Üreticilerin sendikalaşması önündeki engeller kaldırılacaktır.
Başfiyat uygulaması kaldırılarak, üretici sendikalarının ve köylü birliklerinin de söz sahibi olduğu taban fiyat politikası uygulanacak, destekleme alımları yaygınlaştırılacaktır.
Az topraklı ve topraksız köylüye iş ve karşılıksız toprak verilecektir.
Feodal ve yarı feodal ilişkiler kaldırılarak köylülük, toprağa ve özgürlüğe kavuşturulacaktır. 5) Temel tüketim mallarına ve toplu ulaşım araçlarına zam yasaklanacaktır. 6) Başta KDV olmak üzere, tüm dolaylı vergiler kaldırılacaktır.
Asgari ücret vergi dışı tutulacaktır. oKapitalist işletmelerdeki karlar denetim altına alınacak; lüks tüketim vergilendirilecek, gelirle artan oranlı vergi sistemi uygulanacak, istisna ve muafiyetler kaldırılacaktır.
Yoksulluğu meşrulaştıran ve kişiyi aşağılayan “fon”lar kaldırılacaktır. 7) Kır ve kentte herkese uygun konut, evsizlere ev sağlanacaktır. Yetersiz beslenme ve açlığa karşı zorunlu önlemler alınacaktır.
Halk sağlığında koruyucu sağlık sistemi esas alınacaktır. Ana-çocuk sağlığı, beslenme, çevre sağlığı ve sağlık eğitimi bütünleştirilecek, koruyucu sağlık hizmetleri yaygınlaştırılacak ve tedavi edici hizmetlere olan aşırı yüklenme azaltılacaktır.
Özel sağlık kurumları kamulaştırılacak; kamu sağlık kurumlarında özel muayene, teşhis, tedavi hizmetleri ve part-time çalışma yasaklanarak tam gün çalışmaya geçilecektir.
En küçük yerleşim birimlerinden başlanarak, yaygın ve geniş bir sağlık istasyonları ağı kurulacak, her kademede ücretsiz sağlık hizmetleri verilecektir.
Birinci basamak sağlık hizmeti birimleri, altyapı, insan gücü ve araç-gereç bakımından güçlendirilerek yaygınlaştırılacaktır.
Sağlık hizmetlerinin planlanmasından uygulanmasına kadar her aşamada, halkın ve sağlık emekçilerinin katılımına açık bir sağlık sistemi kurulacaktır.
Tüm halkı kapsayan bir sosyal güvenlik sistemi getirilecek, bu sistemi besleyen kamu kaynakları, işçi ve emekçilerin denetimine açık olacaktır.
Bütün halk, sağlık ve yaşlılık sigortasından yararlanacaktır.
İşçi ve emekçilerin, bütün sağlık giderleri, hastane ve ilaç masrafları devlet tarafından karşılanacaktır.
İlaç üretimi devlet tarafından üstlenilecek ve fahiş ilaç fiyatlarına son vermek üzere özel ilaç fabrikaları devletleştirilecektir.
Tıp eğitimi, toplumun temel sağlık sorunları öncelikli ve bilimsel gelişmeleri yakından izleyen nitelikte olacaktır.

Parti programının tamamını okumak için:
http://www.emep.org/program.php

İLETİŞİM
Web Site: www.emep.org
Telefon: 0312 232 41 98
Faks: 0312 232 41 97

ADANA
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
ADIYAMAN
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
AFYON
1. VEHBİ ERSÖZ
2. HASAN KOÇAK
3. LÜTFİ KARADEMİR
4. AZİZ AHMET BARLAK
5. BEKİR TUNA
6. SAMİ ÇAKANŞİMŞEK
7. HALİL GÜRTOKLU
AĞRI
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
AMASYA
1. HASAN KOÇYİĞİT
2. SADIK TURAN
3. HULUSİ ŞİMŞEK
ANKARA İLİ (01) NUMARALI SEÇİM ÇEVRESİ
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
ANKARA İLİ (02) NUMARALI SEÇİM ÇEVRESİ
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
ANTALYA
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
ARTVİN
1. REMZİ HATİNOĞLU
2. BENGÜL YAŞAR
AYDIN
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
BALIKESİR
1. ŞUAYİP ÇETİN
2. AYŞE YILMAZ
3. ALİ AÇIKGÖZ
4. FATMA TEKBIYIK
5. CEMİL TOSUNOĞLU
6. NECATİ KOCATAŞ
7. DURMUŞ TÜRKMEN
8. KAMİL YADIRGI
BİLECİK
1. RIZA DURNA
2. TAYLAN KOCAMAN
BİNGÖL
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
BİTLİS
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
BOLU
1. SEDAT BAYRAM
2. LÜTFİYE ÖZKAN
3. TUNCAY KAYA
BURDUR
1. İLHAN KARAKURT
2. HANİFE KÜÇÜKDUMAN
3. OSMAN KARTAL
BURSA
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
ÇANAKKALE
1. KENAN ERKUL
2. ALİ ÇAKIR
3. AYKUT ÖZBAKIR
4. HALİL KARA
ÇANKIRI
1. MUSTAFA SATILMIŞ
2. MELEK SATILMIŞ
3. ERKAN TULGAR
ÇORUM
1. HİKMET AYDIN
2. AYHAN OĞUZ
3. SEHER BOLAT
4. HASİBE BEYAZ
5. AHMET ATAY
DENİZLİ
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
DİYARBAKIR
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
EDİRNE
1. ERDAL AYDEMİR
2. MUAMMER ALAN
3. ÜNAL BULUT
4. EROL SERİN
ELAZIĞ
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
ERZİNCAN
1. KEMAL ÇİÇEK
2. AFET ALP
3. RESUL UYAN
ERZURUM
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
ESKİŞEHİR
1. HÜR KESKİN
2. AYŞE BÖRİ
3. SEVCAN TEKİN
4. ÇİĞDEM ARIÖZ
5. ZELİHA AYDOĞDU
6. ÜLKER ALKIN
GAZİANTEP
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
GİRESUN
1. MEHMET HAMDİ BALCI
2. HÜSEYİN YILMAZ
3. AYŞE TURP
4. FATMA KAYA
5. BELGİN AKSOY
GÜMÜŞHANE
1. NAİME AKBAY
2. HAMZA ZEHİR
HAKKARİ
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
HATAY
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
ISPARTA
1. ŞÜKRÜ TAŞ
2. MEVLÜT BULGUR
3. HASAN HÜSEYİN KIRMIZITOPRAK
4. SONGÜL ÖZKAN
5. ÖZGÜR SAĞIROĞLU
İÇEL
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
İSTANBUL İLİ (01) NUMARALI SEÇİM ÇEVRESİ
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
İSTANBUL İLİ (02) NUMARALI SEÇİM ÇEVRESİ
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
İSTANBUL İLİ (03) NUMARALI SEÇİM ÇEVRESİ
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
İZMİR İLİ (01) NUMARALI SEÇİM ÇEVRESİ
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
İZMİR İLİ (02) NUMARALI SEÇİM ÇEVRESİ
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
KARS
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
KASTAMONU
1. ŞAZİYE TÜRKELİ
2. DEVRİM BÜYÜKACAROĞLU
3. HAŞİME AKBAKIN
4. SALİH AKÇA
KAYSERİ
1. HASAN DAŞKIN
2. SAADETTİN AYKIRI
3. DOĞAN ÖNER
4. HALİL METİN
5. HATİCE KESKİN
6. BUKET SARIASLAN
7. AYTEN YAVUZ
8. MUSTAFA ÖNCEL
KIRKLARELİ
1. ŞEVKİ KONUR
2. AYTEKİN BULUT
3. HÜSEYİN TANRIKULU
KIRŞEHİR
1. HÜSNİYE ÇETİN
2. HÜSAMETTİN ÜNAL
3. NİZAM KAYA
KOCAELİ
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
KONYA
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
KÜTAHYA
1. EBRU ATAKAN ÖZTATAR
2. ELİF DAŞDELEN
3. SUNA ŞEN
4. KAZIM BİÇER
5. SERPİL TÜRKOĞLU
6. FATMA ÖZÜPAK
MALATYA
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
MANİSA
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
KAHRAMANMARAŞ
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
MARDİN
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
MUĞLA
1. NURİ ALİKOÇ
2. MEHMET KURTUL
3. CEMİL AKYÜZ
4. İNSAF AKTAŞ
5. NADİR UÇAR
6. RÜVİDE YILDIZBAŞ
MUŞ
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
NEVŞEHİR
1. EKREM GERÇEKER
2. RÜSTEM KAHRAMAN
3. NURSEL İNALÇUK
NİĞDE
1. ALİ YİĞİT
2. DİLEK ASLAN
3. EMİNE UĞUR
ORDU
1. HİKMET POYRAZ
2. SELİM ALP
3. TUNCAY ZENGİN
4. ZAFER KAYA
5. YUSUF KAYA
6. AYŞE BULUT
7. HATİCE İLDAN
RİZE
1. NECMETTİN DURMUŞ
2. GÜLSÜM ZORLUCAN
3. EMRE GÜRKAN
SAKARYA
1. ALİ KURNAZ
2. HÜSEYİN ATILGAN
3. MUHAMMED ULUDAĞ
4. NURCAN YILMAZ
5. OKTAY DEMİRTAŞ
6. ŞABAN KIZILTAŞ
SAMSUN
1. SAİT KOCAMAN
2. HAMZA PALA
3. DURSUN KESKİN
4. ERSAL GEMİCİ
5. AYŞE BAŞ
6. RECEP DAL
7. YUSUF YANAK
8. YILMAZ KARASAKAL
9. RUMİCELALETTİN KARATAŞ
SİİRT
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
SİNOP
1. ŞABAN YEĞİN
2. MEHMET KILIÇ
3. SALİM YILMAZ
SİVAS
1. CEVAT AKTAŞ
2. ŞEHRİBAN HASGÜL
3. DUDU ALTUNER
4. HIDIR ÇELİK
5. ZELİHA TEMEL
6. İSKEN YILDIZ
TEKİRDAĞ
1. TUNCAY SAĞIROĞLU
2. ERDAL KOÇER
3. SEVCAN HULUSİOĞLU
4. HAYDAR SILDIR
5. KEMAL SEL
TOKAT
1. ŞÜKRAN ÖZER
2. EMİNE ERDAŞ
3. GÜLÜZAR ÖZEV
4. FAZLI AKSOY
5. SADIK GÖRPEOĞLU
6. MEHMET ŞEPÇİ
7. BAYRAM BOZKURT
TRABZON
1. HASAN ZORLUCAN
2. HASAN TAHSİN
3. ALİ İHSAN ÇAKIR
4. YAŞAR ÇERVATOĞLU
5. AYNUR ÇETİN
6. ALİ YAŞAR DOĞAN
7. TÜRKAN ÖKDEMİR
8. REFREF HAYRİYE ARI
TUNCELİ
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
ŞANLIURFA
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
UŞAK
1. FEHMİ KONYALI
2. SİNAN GEDİK
3. DİLBER YAMAN
VAN
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
YOZGAT
1. PERİHAN GÜLAY
2. GÜLSEREN DEMİREL
3. SÜLEYMAN GÜRKAN
4. CUMA CANPOLAT
5. MUSTAFA GÜLAY
6. EROL AKKUŞ
ZONGULDAK
1. FAHRİ BOZBAŞ
2. ATEŞ TÜRELİ
3. EBRU YOKARIBAŞ DOĞAN
4. ATİLLA KOÇSAN
5. HAYRİ KUŞ
AKSARAY
1. ALİ KANAT
2. AHMET BALTACI
3. HAMZA KARAAĞAÇ
4. GÜLBEYAZ ERCAN
BAYBURT
1. FERHAT GÜRKAN
2. ERDAL ÖZEL
KARAMAN
1. ERTAN KULAKSIZ
2. İBRAHİM KALE
3. HIDIR KILAVUZ
KIRIKKALE
1. BAKİ POLAT
2. NAZİFE AKSOY
3. FUAT TUĞ
4. NİHAT GAZALOĞLU
BATMAN
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
ŞIRNAK
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
BARTIN
1. REFİKA KORKMAZ
2. ALİ BÜLBÜL
ARDAHAN
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
IĞDIR
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
YALOVA
1. BU SEÇİM BÖLGESİNDE ADAY GÖSTERİLMEDİ.
KARABÜK
1. AYŞE KILICI
2. GÖNÜL DUMAN
3. NEJAT ŞAHİNKAYA
KİLİS
1. HÜLYA KAR
2. SERVET HANÇER
OSMANİYE
1. ÖKKEŞ NERGİZ
2. METİN ÇOT
3. HAYRETTİN YÜCEL
4. GAZİ İSMET PAŞA BURGAÇ
DÜZCE
1. CEMALETTİN BAKIRKAP
2. NURTEN GÜLTEKİN ÇALIK
3. CEMAL GÜLMEZ

Hiç yorum yok: